Σύμβαση ΟΠΑΠ και Intralot για το σύστημα της μηχανογράφησης

Σύμβαση ΟΠΑΠ και Intralot για το σύστημα της μηχανογράφησης

Αρ. Πρωτ. 289/23.07.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

               

Ασαφές είναι το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ανανέωση της σύμβασης μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot. Αν και βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τις συμβάσεις του Οργανισμού με την εν λόγω εταιρεία, αποτελεί σκάνδαλο πιθανή απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό στην Intralot της μηχανοργάνωσης του ΟΠΑΠ. Η σύμβαση αυτή πρέπει να εξετασθεί επιμελώς για να μην  οδηγήσει στην εκτόξευση του κόστους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ και η Intralot έχουν συστήσει ομάδες αποτελούμενες από στελέχη και δικηγόρους που συζητούν και επεξεργάζονται την ανανέωση της σύμβασης. Τα ποσά, τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτή είναι υψηλά, καθώς η εταιρεία ζητά 65 εκατ. ευρώ περίπου για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης, ενώ ο ΟΠΑΠ αντιπροτείνει ποσό περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση και τα ποσά που περιλαμβάνει είναι ιδιαίτερα υπερβολικά, κυρίως την περίοδο κρίσης που διέρχεται η χώρα μας.  Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να διερευνήσει σχολαστικά την εν λόγω σύμβαση και τα ποσά που αναφέρονται σε αυτήν, γιατί είναι τουλάχιστον προκλητικό στην δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκεται η χώρα μας, όπου η Κυβέρνηση προχωρά στην περικοπή μισθών και συντάξεων, να συζητούμε για τόσα μεγάλα ποσά και να αφήνονται υπόνοιες για σκάνδαλο μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιο σημείο βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot, σχετικά με την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του Οργανισμού;

Απάντηση Υπουργείου